tanguero.dk

Tango i Køge
Stacks Image 81
Den argentinske tango kom for alvor til Køge i september 2008 hvor Annette Ikast og Jesper la Cour opfordrede FOF Køge Bugt til at sætte tangoen på undervisningsprogrammet. Efter en relativ forsigtig start i sept. 2008 er der nu - 16 år efter (i 2024) et veletableret tangomiljø i Køge.
Det er muligt både at modtage undervisning på hold, som udbydes af FOF-Køge Bugt:
se her (eller privat efter aftale) og at gå ud at danse i Teaterbygningens stemningsfulde Musikcafé.
Tangoforeningen i Køge
Tangoforeningen i Køge blev dannet 28. april 2009 i samarbejde med elever, som fulgte Annette Ikasts og Jesper la Cours første undervisningssæson i argentinsk tango i Køge.
Foreningen blev godkendt som en "almindelig, frivillig forening" i Køge Kommune jf. kommunalfuldmagten med deraf følgende ret til lån af kommunale lokaler.
Foreningens formål skulle være at fremme kendskabet til og interessen for den argentinske tango og dens kultur herunder dens historie, dansen, musikken og beslægtede danseformer.
Til formålet afholdt foreningen arrangementer med dans, workshops, koncerter og tangoshows.

Desuden afholdtes månedligt praktikaer og en milonga. Foreningen har gennem årene haft besøg af dansere, undervisere og orkestre fra såvel Danmark, Sverige og Argentina.
Den 28. april 2019 holdt foreningen sit 10 års jubilæum over 3 dage, med workshops, streettango, tangofilm i biografen og tre milongaer med levende musik.

I år, 2024 - fejrer foreningen 15 års jubilæum.
Stacks Image 15

Se et uddrag af foreningens plakater og flyers igennem årene her