OM TANGO
OM TANGO I KØGE
TRIN OG PRINCIPPER
TAKT OG TONE I TANGO
Takt og tone i tango
Der er både takt og tone i tango. Vi nyder begge dele i dansen. Men takt og tone i tangoverdenen strækker sig længere end som så.
  • Når du går på en milonga, er det for at danse. Du søger som herre at byde mange forskellige damer op til en dans. Damer kan også byde herrerne op. Ofte sker det ved øjenkontakt. Man søger den udvalgtes øjne og holdes kontakten, er det tegn på, at vedkommende gerne vil danse. I rejser jer begge og går ud på gulvet. Slår den udvalgte blikket ned, må du søge videre. Det er en diskret måde at undgå offentlig afvisning på. Det er dog lige så almindeligt, at man bare går hen til den udvalgte og byder op.
  • Når man så er ude på gulvet, skal man være opmærksom på at holde sig til danseretningen, som er mod uret. Desuden er det almindeligt, at man danser 3-4 danse med den samme partner, inden man siger "Tak for dansen" og finder en ny partner. Oftest spilles der sæt af 3-4 danse af den samme type, f.eks tango, vals eller milonga (en tanda), hvorefter der spilles et helt andet stykke musik (en cortina) for at markere afslutningen på tandaen.
  • Som herre må du afstemme dit niveau efter den dame, du danser med, med mindre hun er mere øvet end dig. Giv dig god tid til at fornemme, hvordan din partner reagerer på dine signaler, inden du kaster dig ud i de helt store manøvrer. Derved når hun også at blive tryg ved dig som dansepartner.
  • Don't do's:
    Når man er ude at danse på en milonga, er man ikke i en undervisningssituation, og det er meget uhøfligt at begynde at rette på eller belære en dansepartner. Uanset om du "har ret"! Vent til øvelokalet, hvis der noget, du absolut må af med. Det gælder begge parter!
  • Pas på ikke at støde ind i de andre dansere, og gør du det, så sig undskyld! Det er herrens ansvar at navigere på dansegulvet, og kvinden skal kunne føle sig tryg. Hun har ikke øjne i nakken og kan med et bensving komme til at sparke nogen eller selv blive sparket eller trådt over tæerne.