OM TANGO
OM TANGO I KØGE
TRIN OG PRINCIPPER
TAKT OG TONE I TANGO
MUSIK
Den argentinske tango er meget anderledes end den tango, de fleste kender eller tænker på, nemlig den danseskoletango, som de måske selv lærte i danseskolen som børn, eller som vi ser i TV, når der transmitteres fra Europamesterskaber eller f.eks. "Vild med Dans". Men det er så langt fra den dans, der er tale om.
Den argentinske tango er
blød, "rund", varm,  kærlig, indfølende, drilsk, kreativ og 100% improviseret.
Der er mange "historier" og meninger om, hvordan tangoen opstod. En af dem er, at den opsod i det 19. århundrede blandt fattige indvandrere, havnearbejdere, ludere og lommetyve i Buenos Aires' havnekvarterer. Der er skrevet bøger om tangoens opståen og udvikling, og meget er beskrevet på et utal af hjemmmesider.
En god beskrivelse og gennemgang findes i bogen
Tango - en dans og en kultur af Ole Toxværd. Den første bog om tango på dansk, som giver en fyldestgørende indføring i dansen, musikken og digtningen - ja, i hele tangoens kultur.
Læs også Jorge Monrás' "TANGOENS HISTORIE".

Idag har interessen for denne fantastiske dans bredt sig ud over verden med en helt utrolig fart. Og det er ikke bare mode eller en global dille. Jeg er sikker på, at mange, som jeg, anser den argentinske tango for den mest anvendelige pardans, som findes. Den kan danses til næsten al musik. Sågar til en operaarie.
Kan du det grundlæggende, giver tangoen mulighed et fantastisk og intensivt møde med en partner. Tango er en "gå-dans" og stiller ikke store krav til kondition. Den kan danses så længe, vi kan stå på benene.
Tango - en dans og en kultur